top of page

Pentulaatikko sai harmaat asukkaansa

Päivitetty: 10. lokak. 2022

Siirrymme tähän julkaisuun Uman tiineyspäiväkirjasta, viime yönä onnellisen perhetapahtuman johdosta pentulaatikossa mönkii nyt 8 uutta asukkia. Uman raskauspäivä 63 olikin syntymäpäivä. Uma oli jo petaillut muutaman päivän ja nyt alkoi ponnistella illalla. Jännitystä oli ilmassa sillä röntgenkuvissa ensimmäset pennut näkyivät olevan perätilassa. Avautumisvaihe kesti ehkä pidempään sen johdosta, mutta n. klo 01 aikaan yöllä ensimmäinen pentu syntyi kuin syntyikin aivan kuin itsestään. Siihen loppui kasvattajan koiranuni!


Lopputulos 4 urosta ja 4 narttua, kaikki reippaat 400 g painoisia. Kaikki meni hienosti ja tyytyväinen mamma alkoi hoitamaan pentujaan hyvin.


Lisään tähän kuulumisia pentulaatikolta, kuvat pennuista kunhan kerkeän niitä ottaa ja videoita ym. havaintoja. Tervetuloa siis Uman ja Geirin pentueen "perhealbumiin" 💕


Pennuille laitettiin heti syntymässä eri väriset, käsintehdyt Paracord-nauhapannat jotta ne olisi helpompi tunnistaa toisistaan. Kaikki pennut ovat kauniin harmaita, valkoista väriä ei niissä ole. Weimarinpennut ovat lisäksi raidallisia kuin villisian poikaset mutta se piirre häviää parissa päivässä.


Pentujen esittelyt tulevat tähän pian! Työnimet keksimme lennosta, kun violetti uros syntyi pitkänä pötkönä niin tokaisin, että tämä on varmaan CHURRO... pennut ovat siis herkkuja! Lopulliset nimet muotoutuvat toki myöhemmin.


Urokset:

vedensininen "Puusti"

sininen "Munkki"

keltainen "Macaron"

violetti "Churro"


Nartut:

ruskea "Pulla"

babypinkki "Bebe"

pinkki "Pipari"

minttu "Karkki"


Ainoastaan viimeinen pentu, mintunvärinen "Karkki"-tyttö syntyi jo kalvot puhjenneina. Hänkin oli jäntevä, ainoastaan hieman hengitys rahisi ja puhdistamisen jälkeen pentu voi jo vallan hyvin.


Alla pennut kuvissa syntymäjärjestyksessä. Melko eläväistä porukkaa, parit kuvat hieman epätarkkoja :)

Päivä 2

Pennut voivat hyvin, ja Uma makaa pesässä imettämässä vauvoja. Punnituksen jälkeen muutamalla hieman painot laskeneet syntymästä mutta ei mitään hälyttävää. Jos tissiltä lähdetään vaeltamaan niin sitten jo kuuluu vaativa vinkuna, kuin minikokoinen mopo kaasuttaisi menemään. :) Uma on luottavainen eikä stressaile kun laatikolla touhutaan ja ihmetellään pieniä.Iltahommat pennuilla 3pv iässä:Esittelyihin 4 pv:n iässä ensin tytöt:

Narttupentu "Bebe" kuvattuna 4 pv:n iässä. Beben syntymäpaino oli 452 g ollen pienin nartuista. Nyt 4 päivän iässä Bebe painaa jo 541 g.


"Pulla" typykkä oli syntyessään 486 g ja on nyt kirinyt jo 550 g painoon Pulla syntyi ensimmäisenä narttuna.


"Pipari"on painanut 482 g syntyessään, ja painaa nyt jo 556 g. Piparilla on luonnetta, hän osoittaa mieltään hyvin helposti jos tissi häviää lähettyviltä ja se ilmoitetaan äänekkäästi :)


"Karkki" tyttö syntyi viimeisenä koko pesueesta ja olikin myös suurin painoltaan 513 g. Hän kulkee omalla käyrällään nelipäiväisenä ollen jo 632 g.


Sitten urospentuihin:

"Churro" oli pienin syntyneistä uroksista painoltaan 424 g. Nyt 4 päiväisenä Churro painaa 556 g, eli hyvin kirinyt on kyllä painossa. Tämä taitaa olla meidän lasten suosikkipoika, en tiedä miksi :) Kaikkihan näistä ovat yhtä ihania pötkylöitä ❤


"Macaron" painoi 433 g, ja nyt painoa on jo 562 g. Macaron ja Churro ovat melko samanoloisia veljeksiä.


"Puusti" syntyi ensimmäisenä jalat edellä :D Painoa hänellä oli syntymässä 449 g, eli oli toiseksi suurin pojista. Nyt painoa on 520 g. Puusti on kova mönkimään laatikossa ja etsii sen parhaan maitobaaripaikan kyllä.


"Munkki" suurin pojista syntyessään, 456 g. Ja nytkin jo 572 g eli suurin pojista tällä hetkellä. Munkki ei olisi millään halunnut olla kuvattavana ja Umakin tuli jo katsomaan että mitä täällä tehdään kun Munkki osoitti mieltään :)


Meitä kyllä helle hellii, tuumii 9 päivän ikäiset Pipari, Macaron ja Churro. Pian jo jalat kantavat, kovasti on haluja jo mennä eteenpäin... Eilen oli kynsien leikkuupäivä. Ja sekös väsyttää.. :)

Emon ruokinnasta sananen. Uma on syönyt tähän asti Royal Canin PRO Maxi Starter nappulaa. Saatavuusongelmien vuoksi harkinnassa nyt vaihtaa Eukanuban vastaavaan tuotteeseen. Lisäksi Uma syö Mush Vaisto- raakapullia ja on saanut läpi tiineysajan Nutrolin Puppy and Mom oljylisää. Lisänä vaihtelevasti raejuustoa, piimää tai kermaviiliä. Lisäksi Avital kalkkilisä maidontuotannon tueksi. Ruokapussi Eukanubalta on nyt Umalle ostettu ja hyvin maistuu, ruoka on siis Eukanuba Puppya, jota voi antaa jo kuukauden iästä eteenpäin pennuillekin.


12 päivän vanhoina silmät avautuvat pian. 🥰

Seuraavana päivänä Puusti-pojalla onkin jo toinen silmä raollaan. :) Todistusaineistoa alla.

Pikku hiljaa pääsee taas pentupaketteja kasailemaan. Mukaan on tulossa tuotteita ja etuja ruokamerkeiltä mitä pennut ovat saaneet (Eukanuba/Royal Canin), Mustin ja Mirrin reppua, Nutrolin- paketti ym. pennulle tärkeitä juttuja. Ihanaa 🤗


18 päivän ikäisenä kaikki pennut ovat jo avanneet silmänsä ja pienet hampaanalut jo puskevat ikenistä, Tämän päivän kunniaksi laitoimme iltapäivän ruuaksi pennuille kanan jauhelihaa ja piimää, hyvinhän se maistui! Paljon taisi kuitenkin mennä ohi suun kun pennut uivat vuoron perään mössössä. Intoa ruoka kyllä aiheutti!


Muutama kuva alla. Olimme näyttelyreissulla joten emme kerenneet kuvaamaan pentuja päivän valossa. Täytyy ottaa myöhemmin parempia kuvia.3 viikon iässä alkaa jo jalat kantaa ja leikki kulkea:

Pentulaatikko taitaa joutaa jo pois sillä pennut viettävät aikaa tässä kevytaitauksen puolella mieluummin. Kaikki pennut tykkäävät ahtautua tuohon mustaan pieneen petiin päällekkäin nukkumaan :)


3 vko 2 pv poseeraukset, hyvin jo kasvua on tullut! Ruoka maistuu tosi hyvin :) Kuvissa ensin pojat, ja sitten tytöt.

3 viikkoa ja 5 päivää vanhoina pennut syövät jo 3 kertaa päivässä lihaa sekä lisäksi imevät useamman kerran päivässä emonmaitoa. Meillä on käynyt muutama ystäväperhe katsomassa pentuja, pennut ovat päässeet myös lasten syleihin. Myös ensimmäiset pentujen ottajat ovat käyneet tutustumassa pieniin. Hetken aikaa leikitään kovasti mutta sitten uni jo voittaakin. :) Uma- emo söisi mahdottomia määriä ja ruokahalu on pohjaton. Vielä kuitenkin malttaa imettää pentuja.


Pentueen viralliset nimet ovat alkaneet muotoutumaan ja pentueesta tulee täten "STRANGER THINGS" teemainen pentue! 💖 Nimet julkistetaan myöhemmin 💖


Kuvissa Puusti, Munkki ja Karkki haistelemassa hieman ulkoilmaa päivän alle 4 viikkoa :)


Seuraavana vuorossa pentujen virallisten nimien esittely 4,5 viikon iässä:


Ensimmäisenä pojat, eli "Puusti" josta tulee Sukansyöjän Running Up That Hill"Macaron" virallisesta nimeltään Sukansyöjän Pass The Dutchie"Munkki" viralliselta nimeltä Sukansyöjän California Dreaming"Churro" viralliselta nimeltään Sukansyöjän Master Of PuppetsSitten tytöt: "Pulla" josta tulee Sukansyöjän Twist Of Fate"Pipari" viralliselta nimeltään Sukansyöjän Neverending Story"Bebe" viralliselta nimeltään Sukansyöjän Material Girl"Karkki" josta tulee Sukansyöjän Should I Stay Or Should I Go


Pian 5 viikkoa tulee pennuille ikää. Tilasin pentueelle Milopet verkkokaupasta pestäviä pissa-alustoja ja en kyllä voi muuta kuin suositella! Pinta pysyy kuivana ja miellyttävänä ja lisäksi luonto kiittää kun aluset pystyy pesemään pesukoneessa. 😍

Pentujen kanssa harjoiteltu ruuan yhteydessä pillillä kutsumista ja hyvin onnistuu!


5 viikkoiset:

"Karkki" Sukansyöjän Should I Stay Or Should I Go


"Pulla" Sukansyöjän Twist Of Fate


"Bebe" Sukansyöjän Material Girl


"Pipari" Sukansyöjän Neverending Story


"Macaron" Sukansyöjän Pass The Dutchie


"Churro" Sukansyöjän Master Of Puppets


"Puusti" Sukansyöjän Running Up That Hill


"Munkki" Sukansyöjän California Dreaming


Nämä kasvavat aivan silmissä 🤩Pennut ovat menossa 7 viikon ikäisinä Koirakoulu Napakan Niina Leinosen arvioimaan pentujen luonnetestaukseen. Koitamme kuvata ainakin jonkun suorituksen. Pennut saavat jokainen oman tulkinnan luonteesta ja vahvistamisen arvoisista asioista. Kiva kuulla mitä ammattilainen näkee meidän kasvateista.


Perjantaina onkin jo pentujen sirutus ja eläinlääkärin tarkastus, sitten pennut pikku hiljaa luovutetaan omiin koteihinsa. Hienot kodit on tiedossa kaikille pennuille 💖Ihanaa päästä seuraamaan kasvua ja kehitystä hienoiksi metsästyskoiriksi!Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page