top of page
_dsc5384.jpg

MEISTÄ

Koirat ovat vallanneet  sydämemme.

Olemme koiraharrastuksiin hurahtanut pariskunta Joensuusta. Molemmilla on omat päivätyömme ja koirien kanssa puuhastelu toimii hyvänä harrastuksena. Perheeseen kuuluu kolme tytärtä joista yksi on jo täysi-ikäinen. Harrastamme kaikkien koiriemme kanssa koiranäyttelyitä ja weimarinseisojat ovat metsästyskäytössä. Koiramme elävät perheenjäseninä kotimme arjessa. 

​

Olemme käyneet koirankasvattajan perus- sekä jatkokurssin. Kennelnimi Sukansyöjän on myönnetty vuonna 2018. Jäsenyys löytyy Suomen Kennelliitossa, Suomen Koirankasvattajat Ry:ssä, Weimarinseisojakerhossa, Suomen Kiinanharjakoirat Ry:ssä ja Pohjois-Karjalan Kanakoirakerhossa ja Saksanseisojakerhossa. 

​

Kasvatuksemme peruspilareita:

  •  Ruokinta 50/50 periaatteella raakaruoka sekä laadukas kuivaruoka jalostukseen käyttävillä nartuilla Eukanuba / Royal Canin Starter kuivaruoka ja mousse emolle ja pentujen ruokinnan aluksi.

  • Nutrolin öljyt ravintolisänä

  • Yuup-sarjan turkinhoitotuotteet

  • Pentumme luovutetaan runsaan pentupaketin kera, Kennelliittoon rekisteröityinä, sirutettuina ja madotettuina 8 viikon ikäisenä. 

  • Pentuajan treenit, näyttely- sekä pentueskari-

  • Kasvattajan tuki ja "terve maalaisjärki"

​​

​

Kasvatuksemme: About

TIETOPAKETTI

Kiinanharjakoiran on iloinen, seurallinen ja viehkeä rotu joka huokuu mystiikkaa. Kiinanharjakoiran alkuperämaa on Kiina, mutta Iso-Britannia on rodun vastuumaa. Vaikkei rodun historia ole aukoton, pidetään todennäköisenä, että harjakoirien sekä muiden karvattomien rotujen menneisyys on yhteinen ainakin osittain. Kuninkaallisella Han-dynastialla kerrotaan olleen tällaisia koiria, joita käytettiin vartioimaan aarteita.
Kiinanharjakoira jakaa mielipiteitä, toiset inhoaa ja toiset rakastaa, mutta huomaamatta se ei jää!

Weimarinseisojalla on hienostunut olemus ja se huokuu nopeutta, kestävyyttä ja sitkeyttä. Weimarinseisoja on hyvin vanha rotu, jonka alkuperästä on useita teorioita. On väitetty weimarinseisojan olevan värimutaatio St. Hubertus Branchen koirasta, joka on kuollut jo sukupuuttoon. Tätä rotua pidetään useimpien kanakoirien kantaisänä. Jo 1600- ja 1700-luvulta peräisin olevissa maalauksissa kuvitetut koirat muistuttavat pitkälti tämän päivän weimarinseisojaa. Varmaa kuitenkin on, että harmaita koiria pidettiin Weimarin hovissa Saksassa jo 1800- luvun alussa.

Kasvatuksemme: List
bottom of page