top of page

Pentulaatikosta päivää!

Päivitetty: 26. toukok. 2022

Tähän ketjuun laittelen kuvia sitä mukaa kun pennut kasvavat! Kiinanharjakoirapentueen isänä Mano Ponis Jupiteris, ja emänä Lilla Wanillas A-Class Slim Shady. Pentuja syntyi 7 joista 5 urosta ja 2 narttua. Olen pitänyt jo tiineyspäiväkirjaa edellisessä postauksessa ja tässä keskitytään sitten itse pentuihin. :)


Tässä kuvat jokaisesta syntymäpäivänään. Myös ryhmäpotretti.


29.03.22

Sitten yksilökuviin kun ollaan jo 4 päivän vanhoja. Tähän lisäilen otoksia kun pennut kasvavat.


Ensimmäisenä puuterityttö, jota kutsumme lempinimellä Trio. Ilmiselvää mistä tuo nimi tulee :) Trio on nyt muutaman päivän ikäisenä jo yli 200 g painoinen ja suurin koko pesueesta. Maito on maistunut. :)


Seuraavana toinen tytöistä, puuteri tyttö jonka nimesimme Merirosvoksi mustan silmäläiskän vuoksi :) Hänkin on hyvin kasvanut ja reipas pieni tyttö.


Sitten pojat:

Ensimmäisenä nakupoika joka sai nimekseen Läikky pään päällä olevan pienen täplän johdosta. Läikyllä näyttää olevan jo vaaleampaa karvaa poskissa, ja runkokarvaa on vähän. Läikkykin on kova mönkimään vaikka silmät vielä kiinni ovatkin.


Seuraavana naku Blondipoika, joka on tällä hetkellä pienin pennuista. Ja myös pippurinen :) Blondilla tummia pilkkuja selässään, ja jonkin verran runkokarvaa on.


Sitten pentu joka sai nimekseen Kekkonen. Kekkosella on tosi vähän karvaa, ehkä siksi juuri nimikin, ja hän on myös menevä tapaus. Pienet väripisteet vartalossa suurenevat kunhan hän kasvaa. Hänestä varmastikin kasvaa eniten emänsä näköinen väritykseltään.


Seuraava poika on kova juttelemaan ja siksi lempinimeksi tuli Pastori :) Hänellä myös näyttää tulevan ruskea kuontalo, saa nähdä miltä hän alkaa näyttää kunhan kasvaa. Pastorikin on jo yli 200 g.


Viimeisenä ainoa puuteripoika joka sai nimekseen Ressu. Ressulla on mustat korvat niin kuin piirroskoira Snoopylla. Muutoin turkki on täysin valkoinen. Hän saa kunnian edustaa meidän harjispentujen tämän hetken ainoana Sukansyöjän puuteripoikana ja on siksi hieman spesiaali <3


4 päivän vanhoina:

6 päivän vanhoina:

Izma emo saa kalkkilisää imetyksen ylläpitoon, nyt jo viisi seitsemästä ovat yli 200 g painoisia. Hellä hetki äidin ja pojan kesken ikuistettu ohessa, tämä on jo melkein tauluainesta :)

Seuraavassa sekalaisia kuvia pennuista n. viikon ikäisinä:11 päivän ikäiset pennut alkavat availemaan silmiään, pojat ovat tässä asiassa tyttöjä edellä :)


06.04. Pentujen touhuiluja, videolta saattaa bongata pikku simmujakin :)


Pentujen touhuja 2 viikon iässä. Koitetaan ottaa vielä parempia kuvia. Heitä on jo käyty katsomassakin <3 Kaikki ovat nyt avanneet silmät reilu 2 viikkoisena.

Pitkäperjantaina pennut tulevat 3 viikkoa, nyt alkaa jo jalat kantamaan ja vilinä käy kun emo tulee pentulaatikkoon. Izma imettää vielä kärsivällisesti, mutta kun pennut ovat syöneet ja ovat tyytyväisiä niin Izmakin lähtee tuulettumaan. :) Pentulaatikon toisessa päässä on pissa-alusta harjoittelua varten ja välillä pennut siihen sattuvat osumaan. Jokohan ensi viikolla aletaan maistelemaan muutakin kuin maitoa?


Pentujen ikä on pian 4 viikkoa, nyt olemme jo päivittäin syöneet Royal Caninin Starter- moussea ja piimää. Myös kananjauhelihaa on maisteltu. Pennut ovat jo kovasti ruuan perään ja sen jälkeen sitten jälkiruokamaidot emolta maistuvat. Jalat ovat alkaneet jo kantamaan ja leikkejäkin on jo päässyt syntymään.

Touhuja viime päiviltä:

Kyllä meistä ääniäkin lähtee...


Pennut pääsivät ekaan kylpyyn ja trimmiin tänään. Sen kunniaksi kuvasuitsutus :)

5 viikon iässä emo on alkanut jo vierottaa pentuja, ja imettää enää muutaman kerran päivässä. Hampaiden puhkeamisen jälkeen se tuntuu varmasti hieman ikävältä. Pennut syövät noin 4 kertaa päivässä, annamme Mush Puppy raakapullia sekä piimää, ja liotettua Royal Canin kuivaruokaa. Raakapullat ovat pentujen mieleen. Pennut ovat tutustuneet myös talon muihin huoneisiin ja nauttivat siitä että saavat juosta olohuoneessa kilpaa. Ulkoilua odotetaan vielä sillä on ollut niin kylmää vielä, eilen vappuaattona satoi lunta!


Touhuiluja, Izma leikkii pentujen kanssa :)6 viikkoisena osataan jo poseeratakin, herkkupalkalla tietenkin. Alla on jokaisesta pari seisotuskuvaa. Pennut ovat käyneet tutustumassa myös ulkoilmaan, lumet ovat sulaneet vihdoin pihalta niin on kiva nuuhkia kevätilmaa :)


Sukansyöjän Add Sugar


Sukansyöjän As Good As Gold


Sukansyöjän All Aces


Sukansyöjän Ambrosia Dream


Sukansyöjän After Dark


Sukansyöjän Absolut Snoop


Sukansyöjän Amour Toujours


15.05.22 pennut ovat jo reilut 7 viikkoa vanhoja. Pennut ovat käyneet eläinlääkärin pentutarkastuksessa ja rekisteröinti Kennelliittoon on pian valmiina. Ulkona omalla pihalla käydään monta kertaa päivässä kun ilmakin alkaa olla jo aika lämmin ja nurmikolla on kiva juoksennella. Izma on vieroittanut pentuja jo niin että imettää vain hetken aikaa, sitten homma saa riittää. Pentupaketit täydentyvät tällä viikolla vielä ja pianhan pennut lähtevätkin jo omiin koteihinsa joissa heitä varmasti jo kovasti odotetaan!

8 viikkoiset pennut ovat pian valmiita lähtemään omiin koteihinsa! Olemme saaneet huippuja pennunomistajia joiden kanssa pidetään varmasti yhteyttä myöhemminkin. Toinen nartuista jää kotiin kasvamaan, häntä tulemme jatkossa kutsumaan Iitaksi (Merirosvo).


Pentupakkaukset ovat saaneet viimeiset silaukset Yuupin shampoosta ja hoitoaineesta, jota olemme käyttäneet pentujen pesuun jo alusta saakka.


Pennut ulkona välipalalla :)


Tänään 26.5 Ressukin lähtee kohti omaa kotiaan. Viimeiset kuvat vielä Ressusta ennen luovutusta:Onnea matkaan uusille pennun omistajille!!

625 katselukertaa6 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

6 Comments


Voi valtava, miten paljon pennut on kasvaneet ja vauhtia on jo ihan eri tavalla! 🤩❤️✨

Like
Replying to

Vauhtiviikarit 😁

Like

Voi herttinen, kuinka suloisia! Izmakin niin onnellisen näköinen. <3 (On muuten vaarallista käydä kurkkimassa näitä kuvia, kun haluais vaan jäädä ihastelemaan koko loppupäiväksi. :D)

Like
Replying to

Nyt laitettu uudet kuvat jokaisesta tuohon yksilökuvien jatkoksi. Izma hoitaa kyllä pentunsa kärsivällisesti, välillä tulee keittiöön katsomaan josko hänelle tarjoiltaisi ruokaa.

Ruokahalu on mahdoton!

Like

Rekisterinimet tulee olemaan vielä omansa, mutta pakkohan nämä on jollain tunnistaa. Pastorilla on aina paljon saarnattavaa 😃 Sekä saarnamatkoja kun mönkii minkä kerkeää 😃

Like

Aaaw, ihania <3 Ja mainiot nimet! Pastorin kohdalla hymyilytti vähän ääneen. :D <3

Like
Post: Blog2 Post
bottom of page