top of page

Juhannustaika tapahtui ja pentulaatikko sai asukkaat: B-pentue!

Päivitetty: 12. elok. 2023

Viime yönä valvottiin kun Izma synnytti uudenuutukaiset ja jo kovin odotetut kauniit pennut. Pentue on hienon kokoinen, 5 narttua ja 4 urosta. Kaksi niistä on nakuja (uros ja narttu). Izma aloitti synnytyksen edellisen vuorokauden puolella kun ensimmäinen narttupentu syntyi ennen puolta yötä. Loput tulivat maailmaan seuraavan vuorokauden puolella joten virallinen syntymäpäivä on 18.6.2023.Tähän postaukseen tulee pentujen esittelyt ja seurantaa kasvusta ja kehityksestä, kuvia ja videoita. Pentujen isä on Mirbon's Mischa, Mirbon's kennelin omassa omistuksessa oleva uros.


Olemme ristineet pennuille "työnimet" ja ne kulkevat niillä nimillä tässä seurannassa.


Ensimmäisenä syntyi nakutyttö klo 23.37 joka sai lempinimeksi Oreo. Oreo jäi tämän pentueen ainoaksi nakutytöksi ja painoi syntyessään 151 g.Seuraavana syntyi puuterityttö klo 01.18, Izma oli pitänyt luovan tauon ensimmäisen pennun jälkeen. Tämä pentu on mustanvärinen vaalealla kauluksella ja sai siksi kutsumanimen Black Betty.


Kolmas pentu on myös puuterityttö on syntynyt klo 01.44 ja hänet ristittiin Boom Boomiksi, hän ei ole niin tumma kuin edellinen. Valkea piirto otsalla on ohuempi ja mahanalus valkoinen.


Sitten alkoi poikalauma valloittaa pentulaatikkoa, kaikki pojat syntyivät tässö välissä perä jälkeen. Seuraava pentu oli siis puuteripoika, musta ja mustakuonoinen Benjamin Button. Hän painoi syntyessään 142 g.


Seuraava myös puuteripoika Tonto, hieman erinäköinen vaalealla päällä kuin tumma veljensä. Tonto on suurin kaikista pennuista syntymäpainona 158 g.


Sitten saapui puuteripoika Clint Eastwood, joka myös valkoisilla takajalan merkillä erottuu joukosta. Eastwood on pienin pojista, 126 g. Tytöt antoivat hänelle nimeksi länkkärimalliin Eastwoodin näiden merkkien takia. Tämä pentu on myös tosi vikkelä tapaus. 😄


Seuraavana syntyi porukan ainut nakupoika, jonka nimesimme Frodoksi. Frodo sukelsi vauhdilla maailmaan, ja on myös kunnon naku 142 g. Frodo on selkeästi vaaleamman ruskea kuin nakusiskonsa Oreo.


Sitten palattiin tyttöihin, syntyi puuterityttö Lyyli jolla on hauska vaalea väritys. Silmien ympärillä on laikut, toinen silmälaikku on isompi kuin toinen.


Viimeisenä klo 3.55 syntyi pikku Luna, 112g ja lähes musta, kuunsirppikuvio niskassa.

Kuvat napattu kännykällä yöllä kohdevalossa, värit siksi ei ole oikein kohdallaan. Pian tulossa parempia kuvia pienistä 😊


Siinäpä pennut omana syntymäpäivänään. 😊


Pennut 1 päivän ikäisinä ovat alkaneet tankkaamaan. Mittaamme pennut aamuin illoin ja aluksi painot vähän laskevat ennen kuin ne lähtevät nousuun. Muutamia grammoja on paino laskenut Lunalla, Clintillä ja Boom Boomilla mutta ne laitetaan takimmaisille nisille useammin kuin muut. Emolla on kova ruokahalu ja se syö monta kertaa päivässä, annamme Royal Canin Starteria ja Mush-puppy pullia, sekä Nutrolin öljyä. Nappulat ei maistu niin hyvin. Viime yönä pennut vähän kitisivät mutta tänään on Izmalla selvästi alkanut tulemaan paljon maitoa.2 päivän ikäisistä muutama kuva:

Nakut yhdessä, eli "Oreo" ja "Frodo".


Puuteripojat vasemmalta lukien Benjamin, Clint ja Tonto


Puuteritytöt ensimmäisessä kuvassa vasemmalta: Betty, Boom, Lyyli, Luna


Pennuista näkee että osalla alkaa taittaa väri ruskeaan, ja on ruskeaa hännän alla sekä kainaloissa, ja poskissa. Jännä nähdä minkä värisiksi muuttuvat, harjikset kun voivat alkaa kasvattaa vaikka minkä väristä karvaa. 😊


25.06 Pennut 1 viikon vanhat. Juhannuksen alla huomasimme että yksi pennuista, Lyyli, ei kasvanutkaan niin nopeasti kuin muut. Olemme punninneet pentuja aamuin illoin että varmistumme siitä että pennut kasvavat normaalisti. Kuitenkaan Lyyli ei pysynyt muiden tahdissa, ja kun muut olivat nostaneet painoa niin Lyyli oli hädin tuskin pysynyt samassa kuin aiemmassa mittauksessa. Juhannusaattona pelkäsin jo pahinta ja alettiin antamaan pentuboosteria, mikä antaa lisäenergiaa huonovointisille pennuille. Lyyli ei ollut jäntevä kuin muut, eikä ottanut pullosta. Tissistä yritti syödä, ja boosterin annon jälkeen nostikin painoa vähän mutta seuraavana aamuna oli taas uninen ja haluton syömään. Tänä aamuna "Lyyli" kaikesta yrityksestä huolimatta nukkui pois. 😥


Muut pennut kasvavat hyvin ja syövät hyvin.27.6 ovat pennut 9 päivän ikäisiä ja tyytyväistä tuhinaa kuuluu pentulaatikosta. Kaikki pennut ovat nyt yli 200 g kokoisia ja kasvavat oikein kohinalla. Tilasin jo pentupaketteja, Musti ja Mirri sekä Royal Canin pakkaukset. Pennuille tulee mukaan ruokaa useampi kilo niin kodit voivat jatka samalla merkillä kuin täällä meillä kotona. Pikku hiljaa täytyy alkaa keräämään muutenkin pentupakettia kasaan pentujen mukaanviemisiksi 😍


Pennut 2 viikon ikäisiä ja aloitetaan madotus. Kuvia on myös laitettava sillä silmät avautuvat jo!

4.7.23 eli 2 viikkoa ja 2 päivän iässä kaikilla pennuilla on jo silmät avautuneet. Kuvaustuokio oli vaihderikas, muutama pentu oli sitä mieltä että nyt ei tarvitse kuvailla 😄 Samalla pentujen viralliset kennelnimet ovat tässä kuvien ohessa.


Pojat ensimmäisenä eli aloitetaan puuteripojasta Clint eli Sukansyöjän Billy the Kid. Clint on touhukas ja jo nyt tapailee liikkeitä ja katkokävelyä.


Sukansyöjän Beetlejuice "Frodo", nakupoika. Hän on aitonaku ja vieläpä erittäin kivalla päällä, toki kaikilla pennuilla on lupaavat pään muodot. Irokeesi kasvaa mutta siihenpä se jääkin. 🥰


Sukansyöjän Benjamin Button, puuteripoika joka muistuttaa erittäin paljon isäänsä Mirbon's Mischaa pienenä. Tämän pojan toivoisin pääsevät harrastavaan kotiin ja vaikka näyttelyihinkin tulevaisuudessa.


Sukansyöjän Been To Bermuda "Tonto". Hän on jämäkkä puuteripoika, jolle varmasti tulee raameja vaikka mihin. Kuvauksista hän oli sitä mieltä että riittää jo moiset hössötykset :) Maito maistuu ja sen jälkeen on mukava köllötellä masun päällä!


Sitten nartut:


Sukansyöjän Bella Ciao "Luna". Hän on ryhdikäs puuteri, nyt jo saatiinkin vähän rakennekuvaakin ihan vahingossa. Nälkä oli kauhea ja tuota kuvassa olevaa alustaa piti nuuskia vimmalla :)

Seuraavaksi Sukansyöjän Beam Of Glory "Oreo" nakutyttö. Hän on myös aitonaku, ihan muutamia haivenia on enemmän hännäntyvessä kuin Frodolla. Oreolla riittää asennetta, eli on yhtä tuittu kuin emonsakin :) Eli juuri oikeanlainen temperamentti!

Seuraavana puuterityttö Sukansyöjän Black Betty, hänelläkin oli vauhti veressä :) Hän on mukavan oloinen, ja suurin nartuista. Kaunis ilme ja pää kaiken kaikkiaan.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä Sukansyöjän Big Bada Boom "Boomboom" Hän on ruskeimman värinen puuterityttö tässä vaiheessa. Hyvin menevä ainakin näissä kuvauksissa ja korvat tököttivät vahvasti pystyssä :) Erittäin söpöläinen!

Sunnuntaina 10.7 pennut ovat kolme viikkoa vanhoja, jonka kunniaksi maisteltiin jo vähän kananjauhelihaa ja piimää. Pennut ovat jo touhukkaampia ja tapailevat leikin alkeita jo toistensa kanssa.

Sitten jälkiruuaksi maitoa. Iitakin vilahtaa kuvassa, Iita on kiinnostunut pennuista ja Izma antaa sen jo tulla haistelemaan. Toki pentujen lelutkin kiinnostavat :)


13.7.23 Pennut ovat reilut 3,5 viikkoiset ja ovat syöneet Royal Caninin Starter moussea, kananjauhelihaa ja piimää vellinä kahdesti päivässä.


18.7 Pennuille on annettu toinen matolääkesatsi heidän ollessa 4 viikon ikäiset. Hyvin maistui, ja suurin, Tonto oli jo 890 g painoinen. Pennut ovat nyt alkaneet kasvattaa hampaita, ne ovat puhkeamassa ja emolla on homma pian imettämisessä. Silti vain maitoa on tarjolla. Ruokakin maistuu, ja leikit ovat vauhdikkaita milloin ollaan hereillä. :)


Pentujen uudet kuvaukset, alla kuvat. Ulkona oli tosi kuuma ja eivät oikein malttaneet seisoa pöydällä mutta täytyy yrittää uudelleen tällä viikolla että saadaan rakennekuviakin. Melkein kaikille alkaa olla jo tulevaisuuden suunnitelmat valmiina ja ensimmäiset perheet ovat tulleet jo tutustumaan pentuihin.


Pennuilla onkin ollut hulinaviikko, tällä viikolla on käynyt tuttuja ja pennuista kiinnostuneita katsomassa heitä. On totuteltu trimmikoneen hurinaan ja se alkaakin sujua jo ihan hyvin. Tänään 21.8 2 päivää alle 5 viikon ikäiset saivat teipit korviin ja se muuttaakin jo ilmettä vallan harjakoiramaiseksi. Jospa seuraavat kuvat saadaankin jo pystykorvaisista pennuista. Leikit alkavat olla vauhdikkaampia, ja irokeesipoika on Iitan suosikki touhukaveri.

Aiemmin tällä viikolla otettiin jo seisontakuviakin, ne onnistuivat hyvin purkissa olevan herkkuruuan ansiosta. Eli 4,5 viikon ikäiset alla vielä ilman korvateippejä:


Sukansyöjän Benjamin Button "Ben"


Sukansyöjän Billy The Kid "Clint Eastwood"


Sukansyöjän Beetlejuice "Frodo" tai kuin tytöt kutsuvat meillä: Fronttu


Sukansyöjän Been To Bermuda "Tonto"


Sukansyöjän Beam Of Glory "Gloria"


Sukansyöjän Bella Ciao "Luna"


Sukansyöjän Big Bada Boom "Boomboom"


Sukansyöjän Black Betty, kutsumanimeksi tulee "Tyyne"


Omaan silmään melko kivannäköinen porukka siellä on kehittymässä.. 😍


30.07 pennut ovat 6 viikkoiset. Kehitys ja kasvu on ollut hurjaa ja niin ovat leikitkin. Porukka ulkoilee milloin on kaunis päivä, sateella emme viitsi pentuja viedä ulos kastumaan. Korvat alkavat nousta ja niitä myös teipataan. Osalla pennuista korvat ovat jo hienosti pystyssä ilman avustusta. Tontolla on suurimmat korvat joista toinen on pystyssä ja toinen vielä hakee paikkaansa. Siispä avustetaan teippaamalla. Tämän viikonlopun agendana on ollut saada pennuista kunnollinen yhteiskuva, ja ehkä siinä onnistuttiin!12.8.23 pentujen luovutusaika alkaa olla käsillä 😍 Melkein kaikki pennut lähtevätkin viikonlopun aikana. Omaa kotiaan jää odottelemaan vielä Tonto puuteripoika. Lähtevillä pennuilla tulee olemaan ihanat uudet perheet ja heitä odotetaan jo kovasti omiin koteihinsa. Luopuminen pennuista on haikeaa mutta onneksi tullaan pitämään yhteyttä jatkossakin. ❤️

Vielä saman päivän aikana kävi niin hienosti että Tontokin on nyt saanut kodin. 🥰


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Комментарии


Post: Blog2 Post
bottom of page