Jalostuksen perusta on säilyttää rotujen terveys, ja hyvä temperamentti. Nämä ovat tärkeimpiä seikkoja tehdessämme valintoja yhdistelmiimme.

 

Teemme valinnat rodun ominaisuuksien mukaan, käyttöominaisuudet ja rotujen nyanssit huomioiden. 

Kiinanharjakoiralla on useita perinnöllisiä sairauksia jotka pitää ottaa huomioon. Terveystutkimukset ja geenitestit kuuluvat vastuullisen kasvattajan asialistalle. Karvattomuusaste tuo mukanaan ongelmia, mm. hampaistoon ja terveeseen rakenteeseen. Puuterikoiralla taas kuuluu olla täysi hampaisto, hammaspuutteet luetaan virheeksi näyttelyssä. 

Weimarinseisojalla luonne ja terve rakenne ovat tärkeitä asioita koska on kysymyksessä metsästyskäyttöön tuleva käyttökoira. Terveyspuolelta immuunisairaudet ja allergiat ovat näillä huolen aiheina. Weimarinseisojilla on myös alttius sairastua vatsalaukun kiertymään. Se tulee ottaa huomioon jokapäiväisessä ruokinnassa ja liikkumisessa.

 

Pääasiat onnistuneeseen kasvatukseen ovat että pystyisimme olemaan rehellisiä omalle kasvatustyölle ja myös tuoda esille ne negatiivisetkin asiat. Toivottavasti pentujemme kotiväki tulisi olemaan myös rehellisiä meille. 

Olemme Suomen Kennelliiton jäseniä sekä kuulumme rotujärjestöihin (Suomen Kiinanharjakoirat Ry ja Weimariseisojakerho). Koirien kaupassa käytämme Kennnelliiton kauppa- ja sijoitussopimuksia. Luovutamme pennut aikaisintaan 7-8 viikon ikäisinä, rekisteröityinä, sirutettuina, loishäädettyinä ja eläinlääkärin tarkastamina. Pennut saavat mukaansa runsaat pentupaketit, mukana mm. "pennun käyttöohje" ja tarinaa pentueesta.

Pyrimme löytämään pennuillemme oikeat kodit, ja olemme iloisia kuulumisista, milloin vain. Autamme myös tarvittaessa kaikissa asioissa voi meille soittaa. 

Sijaitsemme

Sakkolankatu 2

80200 JOENSUU

SUOMI FINLAND

sukansyojan@gmail.com

MARKO KAREINEN

+358443568929

STINA SAXLUND-KAREINEN

+358503417829

 

Yhteydenotto

Sivuston tekstien ja kuvien kopiointi ja käyttö ilman lupaa kiellettyä.

© 2018 by Stina Saxlund-Kareinen. Proudly created with Wix.com