top of page

Weimarinseisojapentue elokuussa 2022 (Geir x Uma) ja tiineyspäiväkirjaa...

Päivitetty: 28. elok. 2022

Olemme olleet innoissamme suunnitellessamme ensimmäistä Sukansyöjän weimarinseisojapentuetta. "Uma" Bluechannel Lapponia kuvattiin äskettäin lonkiltaan ja kyynäriltään terveeksi ja olemme nyt askeleen edempänä suunnitelmissa. Uma on astutettu 9. kesäkuuta Mimmtrix Geirillä. Astutus onnistui normaalisti.


"Geir" on 3 vuotias Ruotsin tuontiuros jota käytetään aktiivisesti metsällä. Se on luonteeltaan rauhallinen, hyväpäinen uros jolla on laaja haku ja hyvä työskentelyinto. Geirillä on tyypillinen uroksen pää, hieno ilme ja kuono. Näyttelyissä on käynyt kerran saaden erinomaisen arvostelun.


"Uman" kanssa olemme kerenneet käydä näyttelyssä CACIBin arvoisesti, ja hän onkin hyvärakenteinen narttu, vahvaluustoinen sekä hänellä on narttumainen ilme. Uman taustalta löytyy hyvä sukutaulu, ja yhdistelmässä korostetaankin terveyttä, hyväluonteisuutta sekä ulkonäöltään rodunomaista ulkonäköä. Metsästysominaisuuksiltaan yhdistelmässä on odotettavissa riistaintoisuutta ja hyvää laaja-alaista hakua. Geir on innokas ja laajahakuinen, ja varma vesinoudossa. Umalla on kokemusta varsinkin linnunhausta metsämaastossa.


Uman esittely löytyy sivuiltamme. Alla muutama kuva tästä neidistä:Geirin kuvat on otettu 16.06.2022.Uman tiineyden ensi merkkejä seurataan tässä julkaisussa, vielä ei ole muuta havaittavissa kuin se, että mommy-to-be on rauhallisempi kuin yleensä, ruokahalu on ennallaan. :) Lisäämme tähän julkaisuun tietoa tiineyden etenemisestä. Katsotaan tarvinneeko meidän käydä ultrassa varmistamassa tiineys :)


05.07 Nisät ovat hieman suurentuneet, ja merkit ovat kyllä ilmassa että olisi tiine! Ruoka kyllä maistuu mutta syö hitaammin kuin yleensä. :)


09.07 vrk 31 olisikohan masu hieman pyöristynyt? 😊


weimarinseisoja pentuja elokuu 2022 masukuva raskausvrk 31
Uman masukuva vrk 31

Uma raskauspäivä 32 alla.

18.06. vrk 40. Uma on siirtynyt kantavan nartun ruokaan, annamme Royan Canin Maxi Starter nappulaa sekä lisänä Nutrolin Mom and Puppy- öljyä sekä E vitamiinilisää. Uma saa lisäksi osittain raakaruokaa ja välillä lisäprotskua mm. raejuustosta. Mehän emme ole käyneet varmistamassa tiineyttä ultrassa vaan käymme varmaankin sitten loppuajan röntgenissä varmistamassa pentujen määrän. Uma näyttää selvät merkit tiineydestä tällä hetkellä, masu on jo hieman pyöristynyt ja nisät ovat suurentuneet ja silmin nähden punoittavat. Uma nuolee mahaansa usein ja niin kuin kuulostelee, liekö siellä jotain liikettä pian tuntuu ainakin emon mielestä. Röntgen otetaan myöhemmin. Pentujen määrän laskemiseen tarvittavat röntgenkuvat voidaan ottaa vrk 50 ylöspäin kun pentujen luuston kalkkeutuminen on riittävän pitkällä. Odottavan aika on pitkä!


27.07.22 vrk 49, Uman maha kasvaa ja nisät ovat suurentuneet. Ruokinta tapahtuu nyt useammin, lisäksi menee Avital- kalkkijauhetta. Vielä eivät pentujen liikkeet tunnu. Uma on väsyneempi ja lepää paljon ja tykkää siitä kun häntä hellitään kovasti. Varsinkin selän hieronta tuntuu ilmeisen hyvältä :) Pian laitellaan pentulaatikko valmiiksi mammalle.


Vrk 53. 31.07.22 Maha kasvaa ja painaa varmasti nyt jo emoa. Seurasin eilen illalla nukkumaan mennessä pentujen liikkeitä, niillä tuntui olevan jumppailut käynnissä :) Kunnon potkuja ja mukeltamista tuntui olevan meneillään! 💖

Uman tiineyskuvat myös tältä päivältä alla, pitäähän mamma ikuistaa masunsa kanssa.Vrk 54 Pentulaatikko kasattu ja valmiina asukkaisin. Vielä noin viikko odotusta 💕


Vrk 56 Röntgenaika oli tänään ja siellähän näkyi kelpo määrä pentuja! Uma oli reippaana lääkärissä vaikka maha alkaa olemaan jo aika pullea ja olokin hieman tukala. Lämpöjä aletaan pikku hiljaa seurailemaan vaikka vielä synnytykseen on aikaa. :)


Vrk 58 Uma on rauhallinen ja hyvävointinen vaikka mahassa myllerretäänkin. Välillä nousee oikein haistelemaan mahaansa kun liikkeitä tuntuu. Muutaman kerran on jo petaillut, mutta pentulaatikkoon ei ole vielä hakeutunut. Maitoa kuitenkin tulee jo nisistä. Nyt meillä on viikonloppu aikaa seurata ja rauhoittua emon kanssa, ja koitetaan mittailla ruumiinlämpöä jos saataisiin lasku sieltä bongattua.. Tänään 37,6 iltapäivästä.


Vrk 61 maanantai.. Lämmöt pyörivät siinä 37 nurkilla, ja Uma on reipas ja ruokakin maistuu vielä. Vielä ei ole synnytys käynnistynyt. Odottelu jatkuu...


62 päivä ja Uma on siirtynyt pentulaatikkoon ja on ollut huonovointinen. Olisiko pian aika? 😊


Pentujen syntymäpäivä on 10.08.22 ❤ Pentujen kasvua seurataan omassa osiossa johon lisäilen kuvia ja videoita pentulaatikosta. Pentuja syntyi 8, 4 urosta ja 4 narttua.


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page