• Stina S-K

Uutta verta vuosikymmenen vaihtuessa

Vuosi vaihtui ja siirrymme 2020-luvulle. Viime vuodet ovat olleet vähintäänkin mielenkiintoisia, olemme päässeet ajatuksissa eteenpäin tekoihin. Kennelimme on varsin tuore vielä pentueiden ollessa vielä pilkkeenä silmäkulmassa, mutta muutoin olemme hyvällä tohinalla menossa eteenpäin. Kuten sanotaan; hyvää saa odottaa. Meillä on suunnitelmia, mutta ne jääkööt vielä odottamaan omaa aikaansa... Viime vuoden voisi laittaa niin sanotusti nippuun.


Harjakoiranarttumme Izma on ottanut jalansijaa Suomessa, osallistuen yhteensä 22 näyttelyyn ja saaden junnukehistä 4 sertiä sekä 3 varasertiä. Tästä suuri kiitos kasvattaja Arjalle, sekä Iiralle hienosta handlauksesta monissa kehissä. Hienoimpiin muistoihin tästä vuodesta lukeutuu Kajaanissa järjestetty Suomen Kiinanharjayhdistyksen erikoisnäyttely jossa Izma ylsi parhaaksi juniorinartuksi, ja Vuoden Juniorikilpailun VSP: ksi hienoin arvosteluin. Erityisesti Izman temperamenttia ja hyvää liikettä kehuttiin arvostelussa. Izma ylsikin tänä vuonna Suomessa kiinanharjakoirien narttupentujen sijalle #10, sekä vuoden 2019 harjisnarttujen sijalle #14. Huomioon ottaen kilpailun mitä tällä hetkellä on näyttelypuolella harjiksissa, tämä on hieno suoritus. Upeaa nuorelta neidiltä, olemme aivan häkeltyneitä menestyksestä. Itse olen sitä mieltä että nuorena se on vitsa väännettävä, ja juniori-ikäisenä täytyy käydä näyttelyitä sen verran kuin kerkeää. Se on hyvää harjoitusta pennulle, ja on paljon helpompi lähteä sellaisen koiran kanssa jatkamaan esimerkiksi NUO-luokassa, joka jo tietää mitä siltä odotetaan, ja on niin sanotusti "perusvarma". Kun palikat ovat kohdallaan, niin kaikki on helpompaa.

Lilla Wanillas A-Class Slim Shady Kiinanharjayhdistyksen erikoisnäyttelyssä VSP- Juniori, Kajaani 2019

Lisäksi Izman kanssa on reissattu ulkomailla joista mm. Latvian FCI 9-ryhmän erikoisnäyttelyn juniorivoitto, suuri Riian kansainvälinen koiranäyttely, Liettuan Jonavan reissu sekä monet muut ovat jääneet mieleen. Tänä alkavana vuonna juniorikehät on nyt käyty Izman ollessa yli 18 kk ikäinen ja voimmekin alkaa suunnitella tämän vuoden kehiä. Izma on jo tottunut näyttelykonkari vaikka ei vielä kovin vanha olekaan ja jonka kanssa on helppo matkustaa myös pidempiäkin matkoja. Ja lisäksi täytyy myös olla kiitollinen mukavasta matkaseurasta, jota olen saanut Izman tultua talouteen :)


Weimarinseisoja Sisu on myös ollut mukana muutamalla reissulla ulkomailla, joista voisi mainita Viron ROP ja SERT Võrussa ja Liettuassa Kaunasin KV- näyttelyt, joista urosten kilpailuluokan toiseksi tulo tuotti varacacibin, joka nousi ulkomaiseksi CACIBiksi. Sisulla on näin ollen jo 3 CACIBia kasassa, ja neljännen metsästys jatkukoon tällä alkavalla vuosikymmenellä. Kotimaassa Sisu ei ole käynyt viime vuonna, sillä kotimaasta olisi jo näyttelypuolelta kaikki tarpeellinen kerätty. Linnunmetsästyksen saralla on myös Sisulla jo iän tuomaa varmuutta, linnunlöytökyky on hyvä ja nenä toimii. Hakulaajuus on myös hyvä, meillä metsästysmailla on pääasiassa metsämaastoa ja emme haluakaan että koira katoaa näkyvistä pitkiksi ajoiksi. Jos lintuja on lähistöllä, koira kyllä ne löytää.


Sisua kysyttiin jalostukseen tämän vuoden lopulla. Bluechannel- kennelin narttu joka astutettaisi oli osittain samoista linjoista kuin Sisukin. Linjaus kohdistuisi käyttö- ja näyttöpuolella hyvin menestyneeseen ja rakastettuun Rivenwil Alabama Slammeriin, "Allyyn". Pentueen sukutaulu oli mielenkiintoinen, ja päätimme antaa Sisun ensimmäistä kertaa jalostuskäyttöön. Nartun kiima oli siinä vaiheessa että astutusajankohta olisi pian käsillä. Vaikka kumpikin osapuoli olivat niin sanotusti ensikertalaisia, niin astutus onnistui ensi yrittämällä sekä ilman apua hienosti. Tästä yhdistelmästä syntyikin tasainen pentue 3 urosta ja 3 narttua. Odotamme pennuista kasvavan tyypillisen rodunomaisia, hyvällä temperamentilla varustettuja seisojia.


Metsätien Ragazzo ROP ja Viron CAC Võru, Viro 2019

Tästä pentueesta meille olisikin tulossa kennelimme seuraava lisäys, "tulevaisuuden toivo" kotijoukkoihin, isä saa rinnalleen tyttären. Kotiin tuleva pentu on pinkissä pannassa, Kutsumanimi "Akka" vielä hetken.. Näin hieno kuva hänestä otettiin kuvauksissa.

Olemme innoissamme koko tästä weimaripentueesta ja odotamme innolla tulevaa kevättä uuden perheenjäsenen kanssa. Edelleen; kun palikat ovat kohdallaan, niin kaikki on helpompaa.


Tiimi Sukansyöjän,

Stina ja Marko


23 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Sijaitsemme

Sakkolankatu 2

80200 JOENSUU

SUOMI FINLAND

sukansyojan@gmail.com

MARKO KAREINEN

+358443568929

STINA SAXLUND-KAREINEN

+358503417829

 

Yhteydenotto

Sivuston tekstien ja kuvien kopiointi ja käyttö ilman lupaa kiellettyä.

© 2018 by Stina Saxlund-Kareinen. Proudly created with Wix.com