• Stina S-K

Nuoren nartun elämää ja tulevaisuutta

Päivitetty: 4. maalis 2020

Alkaa se aika laumassamme, kun levottomuus iskee uroksiin ja perheessämme eletään rajoitettua elämää. Izmalla on juoksut. Odotimme kuin kuuta nousevaa sitä päivää milloin pienet punaiset tipat ilmestyvät koristamaan lattioita. Nämä ovat siis Izman toiset juoksut, ja siitä voidaan päätellä kiiman kierron pituutta sekä sitä kautta ensi kevään juoksujen ajankohtaa. Izmalla näyttäisi kierron pituus olevan n. 7 kk mikä on aivan normaali nartulle. Lisäksi me saamme nauttia tästä luonnonmullistuksesta noin kahdesti vuodessa.

Ensimmäisten juoksujen aikaan Izma oireili jo pitkään ennen varsinaisten juoksujen alkua ja oli todella tarkka takapään puhtaudesta, nuoleksi ja ihmetteli paljon. Ikään kuin kuulosteli, ja oli selvästi muutenkin hieman hämillään. Sitten kun ensimmäiset juoksut varsinaisesti alkoivat usean viikon päästä näistä oireista, koira reipastui silmin nähden. Juoksut sattuivatkin olemaan kuumimmillaan juuri reissujemme aikoihin. Silloin olimme näyttelyissä ja mukanamme olleet urokset käyttäytyivät rauhattomasti. Izmalla oli myös lieviä valeraskauden oireita, nisät turposivat hieman. Toisten juoksujen tullessa kaikki on sujunut paljon iisimmin, Izmaa ei selkeästi häiritse asia enää niin paljoa.

Kotonamme on tilat järjestetty niin, että koirat voidaan eristää tarvittaessa omiin tiloihinsa. Pojat ottavat suhteellisen rauhallisesti, piippaamista ei juurikaan ole mutta levottomuutta niissä näkyy. Tärppipäivät ovat sitten erikseen, jolloin laulutaidot ja kielenkannat avautuvat kaikilla osapuolilla, ja meidän kotiväen täytyy olla vain kärsivällisiä... Edustustilaisuuksia varten Izmalla on käytössä parit juoksupöksyt tarpeen varalle, onhan nakutytöllä oltava omat pikkarit muodin mukaan :)

Izma Kiinanharjakoirien kalenterissa pienenä likkana

Nyt onkin taas loppuvuoden isoimmat näyttelyt käsillä meillä Suomessa ja Izma on ilmoitettu ensimmäistä kertaa nuorisoluokkaan. Voimme senkin puolesta sanoa, että Izmasta on kasvanut reipas NUOri neiti! Muistelkaamme vielä viereisen kuvan pikkupentua, joka pääsikin koristamaan Suomen Kiinanharjayhdistyksen vuosikalenteriin "Miss Kesäkuuksi". Jo silloin hän oli tormakka tyttö kuten kuvasta näkyy eikä ole kasvaessaan siitä muuttunut.


Tulevaisuus näyttäytyy kaikin puolin jännittävänä ja vipinää koirarintamalla riittää, sillä weimariamme Sisua pyydettiin astutukseen. Hetken pohdituamme lupasimme Sisun jalostuskäyttöön tähän yhdistelmään, sillä tarkoituksena on toteuttaa linjasiitos, joka linjaa Sisun isään Allyyn Irlannista. Sisu on itse syntynyt Suomessa keinohedelmöityksellä. Olisi hienoa että tätä linjaa päästäisiin jatkamaan täällä Suomessa, ja nyt vielä aivan luonnollisesti. Nyt näyttäisi siltä että astutus oli onnistunut ja marraskuussa olisi Turussa syntymässä Sisun ja Millan jälkeläisiä. Ultrassa näkyi hyvän kokoinen pentue, ja jäämme jännittyneinä odottamaan pentujen syntymää.


Tulevan Bluechannel pentueen isä, Metsätien Ragazzo "Sisu".

Pentueelle toivommekin hienoa rodunomaista ulkonäköä ja luonnetta. Lisäksi olisi hienoa olla jollain tavalla mukana pentujen kasvaessa, esimerkiksi metsästyskoulutuksen muodossa. Jospa saammekin lisää tarinaa tänne blogiinkin seuratessamme pentujen kehittymistä ja kasvua. Jatkoa siis odottelemaan, sanan varsinaisessa merkityksessä..... :)

13 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Sijaitsemme

Sakkolankatu 2

80200 JOENSUU

SUOMI FINLAND

sukansyojan@gmail.com

MARKO KAREINEN

+358443568929

STINA SAXLUND-KAREINEN

+358503417829

 

Yhteydenotto

Sivuston tekstien ja kuvien kopiointi ja käyttö ilman lupaa kiellettyä.

© 2018 by Stina Saxlund-Kareinen. Proudly created with Wix.com