• Stina S-K

Asiaa koiraihmisten elämästä, metsästäjän twistillä ja koirankarvojen sekä karvattomienkin keskellä

Päivitetty: 14. loka 2018

Tässä starttailee tuore blogi liittyen koiran pitoon, eräjormailuun sekä kaikenlaiseen puuhasteluun koirien kanssa. Tarina on klassinen, olen tutustunut metsästykseen ensimmäisen metsästyskoiran tultua talouteen reipas 3 vuotta sitten. Toki olen asunut samassa taloudessa metsästävän mieheni kanssa jo vuosikausien ajan mutta aihe alkoi toden teolla kiinnostaa vasta kun hankimme perheeseen Seisojan. Kyseessä on lyhytkarvainen weimarinseisojauros Sisu, joka on opettanut tästä harrastuksesta niin paljon. No, eipä mennä vielä asioiden edelle.


Sisu haussa

Olimme pitkään jo suunnitelleet koiran hankintaa mutta aika ei ollut vielä oikea sillä perheessämme oli siihen mennessä alle kouluikäisiä lapsia. Mielestäni lasten kasvatus oli sen verran aikaa ja voimia vievää etten voinut kuvitellakaan ottavani lisäksi vielä vaativaa koiranpentua pienten lasten keskelle. Pitäisihän sitä kouluttaa ja lenkkeilyttää. Nyt olikin yhtä äkkiä sellainen tilanne että nuorin tyttäremme oli menossa kouluun, nythän pennulle olisi aikaa! Niinhän siinä sitten kävi että Sisu kotiutui muutaman kuukauden päästä siitä päivästä.

Sisun ollessa parivuotias aloin herkutella ajatuksesta että hankkisimme pienemmän koirarodun edustajan, jonkun jonka kanssa voisi keskittyä enemmän näyttelyissä käymiseen. Päädyimme ottamaan kiinanharjakoirauroksen, rotu kiehtoi ulkonäöllään ja erikoisuudellaan. Onhan myös muistaakseni tutkittu että suomalaisia kiinnostavat koiraroduista pitkälti ne erikoisemmat, sekä harvinaiset rodut. Tähän kategoriaan minä kuulun!

Kiinanharjakoiria on tullut lisää, tällä hetkellä meillä asuu sijoitusnarttu Izma joka on erittäin hauska tapaus. Näitä on hauska seurata, kiinanharjakoiria on oltava aika useampi kerralla, näillä on aivan omat systeeminsä ja aallonpituus :)

Koirien lisäksi kotona asuu kaksi kotikissaa jotka ovat jo iäkkäitä, Mörri on pian 20 vuotias oranssiraidallinen vanhus ja Nero mustapukumies charmikas mutta pullea 10 vuotias.Sukansyöjän eteenpäinkuljettava voima

Elämä kuljettaa ja ajatukset kehittyvät.

Kotonani on ollut aina eläimiä, jopa siitä saakka kun olin vastasyntynyt. Meillä oli kotona kaunis samojediuros Sampo sekä upea airedalenterrieri Kastro, joiden kanssa sain lapsuuteni viettää. Näiden koirien jälkeen tuli kääpiokani. Sen jälkeen oli vitivalkoinen maatiaiskissa Muusa, joka sai 5 suloista pentua. Muusa oli ulkonäöltään erikoinen, sen silmät olivat eriväriset; toinen oli vaaleanruskea, toinen sininen. Näinköhän oli että Muusan toinen korva olisi ollut kuuro, jälkikäteen hankala arvailla. Olen kuitenkin aina ollut jollain tavalla eläinten kanssa tekemisissä ja minulla on aina ollut "maalaisjärkeä" mitä tulee eläimiin. Tästä olen hyvin ylpeä. Olen aina ollut hyvin eläinrakas ihminen ja se näkyy nytkin omissa koirissamme. Haluan opiskella jatkuvasti uutta ja kasvatan tietouttani koirien käyttäytymisestä ja kasvattamisesta.


Asiat ovat kehittyneet siihen saakka että olemme aloittelemassa omaa kenneltoimintaa, haluamme viedä rotujamme eteenpäin ja toivottavasti saavuttaa hyviä metsästyskoiria weimareissa sekä kauniita kiinanharjakoiria. Kennelnimenä on Sukansyöjän, josta tämänkin blogin nimi siis on lähtöisin. Aiheet ammentaa arjesta, harrastuksistamme joita ovat siis metsästys, koiran kasvattaminen ja jalostus, koiranäyttelyt, omat rotumme weimarinseisoja sekä kiinanharjakoirat. Tulevaisuudessa saamme toivottavasti aiheeksi myös kasvattamamme pentueet, tai vaihtoehtoisesti yritys ja epäonnistuminen. Blogissa julkaistaan omia ottamiamme kuvia, harrastan valokuvausta ja taiteilua.

Lisäksi bloggaan myös reissuilta, missä milloinkin olemme menossa. Lähiaikoina osallistun ainakin Helsingin joulukuun Winner- ja Voittajanäyttelyihin johon minulla on tarkoitus lähteä on keskenkasvuisen pikkuipanan kanssa. Luoja varjelkoon! Toivottavasti postailut kiinnostavat teitä ja saamme paljon seuraajia teistä ihanista ihmisistä.


Jatkoa seuraa, näkemisiin sukkikset.Izma ja Papu chillailee, kerrankin rauhassa vieretysten

Sisu puurtaa jäniksen makuupaikalla

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää tämän lauman kanssa.

#sukansyöjänkennel #WixBlog #kiinanharjakoira #weimarinseisoja #sukansyöjättärenblogi #metsästys #kanakoirat #koiranäyttely #koirat

11 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Sijaitsemme

Sakkolankatu 2

80200 JOENSUU

SUOMI FINLAND

sukansyojan@gmail.com

MARKO KAREINEN

+358443568929

STINA SAXLUND-KAREINEN

+358503417829

 

Yhteydenotto

Sivuston tekstien ja kuvien kopiointi ja käyttö ilman lupaa kiellettyä.

© 2018 by Stina Saxlund-Kareinen. Proudly created with Wix.com