• Stina S-K

Kotoilua ja turvavälejä

Nyt virusepidemian jyllätessä toista aaltoaan täällä Suomen maassa on hyvä osata hiljentyä perusasioiden äärelle. Koiraharrastukset ovat hyvä keino saada ajatukset irti masentavista tilastoista ja uutisista, joita joka päivä tarjoillaan tuutin täydeltä niin somen, kuin lehtien palstoilta.


Hyvä harrastus näin rajoitusten aikaan onkin metsästys, sitä voi harrastaa vaikka yksin eikä tarvitse miettiä turvavälejä eikä kasvomaskeja. Lisäksi luonnossa liikkuminen kehittää omia sekä koirien lihaksistoa aivan eri tavalla kuin hihnalenkkeily. Weimarinseisoja on rotuna älykäs eikä väsy oikeastaan juurikaan pelkästään juoksuttamalla. Se vaatii aivotyöskentelyä ja henkistä haastamista ja pulmia ratkomalla sen saa aivan eri tavalla väsymään. Hakutyöskentelyn opettaminen ja linnun löytäminen, sekä riistatyön oppiminen on juuri sitä oikeaa aivotyöskentelyä weimarille johon rotu on alun alkaen jalostettu ja joka palkitsee sitä omalla tavallaan. Ja mikä parasta metsästäjänkin aivot saavat lepoa ja mieli pysyy virkeänä koiraa kouluttaessaan. Oikea mielentila on tärkeää kun lähdetään opettamaan koiraa riistalle. Kaikkea ei voi opettaa kerralla ja ei voida olettaa että nuori koira olisi hetkessä valmis lintupuimuri. Tietenkin riistavietti varmasti löytyy mutta myöskin kuuliaisuutta tulee opetella ennen kuin koiran voi laskea maastoon.

Meillä on nyt ensimmäinen syksy narttupentumme kanssa, ja Uma onkin nyt alle vuosikkaana kulkenut jo mukanamme metsällä ihan mukavasti. Isä Sisu on saanut paljon lintutilanteita, ja Uma on ollut mukana oppimassa. Haku Umalla näyttäisi olevan luonnostaan jo vauhdikasta ja hajut kiinnostelee ja niitä tutkitaan kovasti. Luoksetuloa harjoitellaan pillillä.


Aiemmin syksystä koiranäyttelyitä vielä järjestettiin ja meidän tavoitteena olikin saada kiinanharjakoiramme Izma viimeinkin Suomen muotovalioksi. Izma täytti maagiset 2 vuotta heinäkuussa, ja valioitui syyskuussa Tuusniemen ryhmänäyttelyssä! Kävimme vain muutamissa näyttelyissä tänä vuonna ja ulkomaan reissutkin jäivät vähiin rajoitusten vuoksi. Izman CACIB- tili aukesi jo alkuvuodesta Kreikassa Lamian näyttelyissä. Nyt emme ole pääseet reissaamaan kaikenlaisten matkustusrajoitusten vuoksi. Täällä Itä-Suomessa meillä on aika hyvä tilanne tällä hetkellä. Toivottavasti se pysyykin hyvänä eikä uusia altistumisia pääse tulemaan. Kotona ollaan paljon ja koirat tykkäävät. Olisi kuitenkin mukavaa päästä reissuun CACIB-jahtiin.


Kirjoitan tätä isänpäivänä ja onhan meillä isä-tytär combo kotonakin. Isyys on melko raskasta ainakin Sisun mielestä, täytyy opettaa tytär talon tavoille. :)


Vas. Bluechannel Lapponia "Uma" (Metsätien Ragazzo x Bluechannel Betsy Gray)

oik. Metsätien Ragazzo "Sisu" (Rivenwil Alabama Slammer x Semper Adamas Durlindana)


Muistakaa käyttää kasvomaskia elleivät turvavälit täyty. Sisu näyttääkin ohessa väärän sekä oikean tavan käyttää maskia. Myös jokaisen oma panos COVID-viruksen vastaisessa taistelussa on tärkeä, ja sosiaalinen eristäytyminen on tärkeää vaikkakin uuvuttavaa.


Riistatyö Stina & Sisu

Riistatyö Marko

Lilla Wanillas A-Class Slim Shady ja FIN CH diplomi
18 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki