top of page

Izman tiineyspäiväkirja kevät 2022

Päivitetty: 28. maalisk. 2022

Izman juoksut alkoivat tammikuussa ja kävimmekin Izman kanssa sulhasen luona reissulla 23.01. Tähän julkaisuun lisätään tiineyden seurantaa kuinka se meillä etenee.23.01 Astutus. Seuraavina päivinä jonkin verran runsaampaa vuotoa.05.02 Astutuksesta 14 vrk. Izma on rauhallisempi kuin yleensä ja ruokahalua riittää.


12.02 Vrk 21, ja nisät näyttäisivät punoittavan. Hyvä merkki?


15.02 Päivä 24. Huonovointisuus lisääntyy ja ruoka ei oikein ota maistuakseen. Oksentaa iltaruoan jälkeen ja on sen jälkeen apea. Vaatii huomiota ja silittelyjä :)


17.02 Päivä 26. Kävimme eläinlääkärillä tiineysultrassa ja siellähän näkyi kivankokoinen konkkaronkka pennunalkuja ja sykkivät sydämetkin jo. Eläinlääkäri arvioi raskauspäiväksi 25, joten astutuspäivästä seuraava olisi ollut hedelmöittymispäivä. Izma sai pari ylimääräistä herkkua iltapalalla kun ruokaa ei ole juurikaan mennyt alas tänään.


26.02 Päivä 35. Izman ruokahalu on parantunut, nisät ovat suurentuneet ja maha jo vähän pömpöttää. Annetaan ruokaa useammin, mutta kuivaruokaa ei oikein halua syödä vielä. Lisänä Nutrolin Mom and Puppy öljy.

08.03 Päivä 44. Raskausmaha alkaa kasvamaan ja näkymään, nisät ovat turvonneet ja ruokitaan nyt useampaan kertaan päivässä. Erityisesti illalla tuntuu ruoka maistuvan erityisen hyvälle. Ruoka on vaihdettu nyt mammaruokaan, Izma saa mm. Royal Caninin Starter ruokaa sekä Mushin raakaruokaa. Matolääkekin saatiin menemään hieman huijaamalla :)

Pentuhuone alkaa olla valmiina käyttöön, joitain hankintoja vielä täytyy tehdä ennen synnytystä.


12.03 48 vrk Mammakuvauksia sekä pentulaatikon laittelua.15.03. Vrk 51 Ehkä jo ensimmäiset pentujen liikkeet huomattu. Izman ruoan määrää lisätty hieman ja nyt annetaan 3 kertaa päivässä pienemmillä annoksilla. Maha kasvanut ja nisät suurentuneet.


16.03. Vrk 52. Liikkeet tuntuvat nyt!! 💖


19.03 Vrk 55. Montakohan pentua syntyy? :)


23.03 Vrk 59. Emo on hyvävointinen, mutta hieman levoton ja huomaa että nyt alkaa olla jo tukala olo. Ruoka ei maistu nyt samalla tavalla ja Izma syö vähemmän mutta useammin. Iltaisin mahassa jumpataan kovasti. Izma on mielellään jo pentulaatikossa itsekseen.


25.06 Vrk 61. Odotetaan synnytyksen käynnistymistä. Pesän kaivelua ja huonovointinen mamma jo on, eli pian toivotaan että alkaa tapahtua!

Samana iltana synnytys jo todella käynnistyikin, ja jo illalla 21.37 syntyi ensimmäinen pentu, ollen naku-uros. sen jälkeen pentuja syntyi tasaisin väliajoin emon levätessä välillä. Valvoimme emon kanssa yhdessä illan ja yön, ja yöllä 02 jälkeen pesässä olikin 7 pentua. Pentuja syntyi 5 urosta ja 2 narttua. Uroksista 4 ovat nakuja, ja yksi puuteri. Nartut ovat puutereita. Sukansyöjän nettisivuille tehdään omat osiot tälle pentueelle.Kuvassa väsynyt mutta tyytyväinen mamma, ja pennut jo muutaman tunnin ikäisiä. Izma läähättää kun maidon nousu nisiin aiheuttaa lämmönnousua.

566 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page