top of page

Izman kesäpentue -23 tiineyspäiväkirja

Päivitetty: 4 päivää sitten

Tähän blogipostaukseen tulen lisäämään päiväkirjamaisesti Izman tiineyden seurantaa sen edetessä, kuulumisia, kuvia ja niin edelleen. Mutta aloitetaan!


Tänä keväänä ajattelin pitää oman lomani töistä pääsiäisen yhteydessä jotta saisin yhdistettyä useamman reissun tähän samaan rutistukseen. Izma päätti rutistaa omat juoksunsa myös samaan aikaan, ja aloitti juoksut pääsiäistä edeltävällä viikolla. Niinpä suunnitelmien oli määrä toteutua juuri loman aikaan kun meillä on muutenkin menoa länteen päin.


Izman tuleva pentue on ollut suunnitelmissa jo koko alkuvuoden, Izmahan on käynyt vaadittavissa terveystarkastuksissa jo tammikuussa. Sulhaseksi on valittu puuteriuros Mirbon's Mischa. Miska on hiljan terveystarkastettu uros, rauhallinen ja leikkisä luonteeltaan. Kumpikin vanhemmista ovat käyneet näyttelyissä runsaasti ja palkittu vähintään Suomen muotovalio- tittelin arvoisesti. Sukutaulussa isän puolelta on paljon hienoja vähällä runkokarvalla varustettuja nakuja yksilöitä sekä myöskin isovanhempia hyvillä meriiteillä. Tältä yhdistelmältä haetaan rodunomaisen luonteen lisäksi oikealinjaisia vähällä runkokarvalla varustettuja nakuja. Mischan turkki on runsas. Vanhemmilta ei puutu rakennetta ja ne ovat hyviä harrastuskoiria. Peukut pystyyn! Yhdistelmä on PLL- sekä PRA- vapaa vanhempien kautta, Izmalle myös on tehty nuo molemmat geenitestit. Molemmat vanhemmat on kuvattu silmien, polvien ja sydämen osalta terveiksi.


http://www.ccpedigrees.se/pedigree.php?mother=145756&father=144347


Izman juoksut alkoivat kevään korvalla 5.4.

Astutus sujui kuin suunniteltiin kerta-astutuksella 15.4. Täten tiineyden laskettu aika olisi viikolla 24, 60 rvrk~13.6.


2.5. Vapun jälkeen Izma alkaa hieman nyrpistelemään aamuruualle. Iltaruoka kuitenkin maistuu hyvin. Izma on myös hyvin hellyydenkipeä ja komentelee muita.


3.5. Varattu aika tiineysultraan joka on 12.5. Sielläpä viimeistään selviää onko Izmalla kyytiläisiä matkassa :)


6.5. Izmalla alkuoireet näyttäisi kyllä tiineyden perään, tissit punoittavat ja myös oksensi tänään ruokansa. Huono olo!!


12.5. Kävimme ultrassa tänään Martina Konnulla, ja tiineys vahvistui, meille tulee kesäpentue! Izma on edelleen hieman huonosyömäinen, kuivaruoka ei juurikaan maistu mutta lihat ja ja herkkupalat kyllä maistuvat! Martina arvioi että hedelmöittyminen olisi tapahtunut hieman myöhemmin, joten laskettu aika on suunta-antava, vko 24-25. Nyt sitten vain jännäämään minkälainen porukka sieltä kesällä meille saapuu. Izma keskittyy auringonottoon :)20.5 Izmalle on alkanut ruoka maistumaan ja hän syö pateeta ja Mush-lihaa mieluummin kuin nappuloita. Kaikki on sujunut hyvin ja masu jo vähän näkyy. 😊


26.5 Izman madotuksen aika, laskennalliset 42. päivää astutuksesta. Izma on syönyt oikein hyvin, ja taidetaan nyt alkaa syöttämään useammin kun tähän saakka on syönyt kahdesti päivässä. Syötämme Izmalle Mushin raakaruokaa sekä Royal Caninia ja lisäksi Puppy and Mom Nutrolin-öljyä. :) Izma tykkää makoilla illalla vieressä ja on rauhallisempi kuin yleensä ja hyvin tyytyäisen oloinen.


01.06 rpv 46. Royal Canin tilaus on saapunut, pennuille ja myös Izmalle loppuajaksi Starter Moussea ja emonmaidonvastiketta varuiksi, koskaan ei tiedä milloin sitäkin sattuu tarvitsemaan. Kuuntelimme myös vauvojen sydänääniä ja olevinaan saimme kuulumaan sieltä äänet ihan kotilaitteella 😄 Izma kävi vain kyljelleen ja antoi tutkia masua. 😍

121 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
Post: Blog2 Post
bottom of page