Izman ensimmäinen pentue

Tämän alkuvuoden agendana on ollut kiinanharjakoiramme Izman pennutus, jotta sijoitussopimus täyttyy. Izman juoksut ovat olleet aiemmin aika tarkoin 7,5 kk välein ja odottelimme juoksuja alkavaksi tammikuun aikana, mutta Izman juoksut alkoivatkin jo ennen joulua 21.12 (juoksujen väli edellisiin hieman reilut 6 kk.). Alkoi tärppipäivien odottelu, jotka osuivat vuodenvaihteen seutuville. Izman vietiin treffeille Häjyn luokse ja astutus oli onnistunut.


n. 20 pv.n tienoilla kantoaikaa Izma muuttui normaalista ahneesta huonosyömäisemmäksi ja nisät olivat selkeästi punaiset ja pinkeät. Ultrassa näkyi 3-4 pentua. Lopputiineydestä Izma teki kovasti pesäänsä ja petaili sekä lämmöt sahasivat monta päivää ennen kuin itse synnytys lopulta käynnistyi. Lämmön nousua ei saatu kiinni kun synnytys oli jo käynnistynyt.


Pentujen syntymä oli rauhallinen tapahtuma, ja pennut syntyivät pienellä avustuksella. Kahden pennun kohdalla kalvot olivat rikkoutuneet, ja niiden pentujen kohdalla kestikin enemmän aikaa saada punnerrettua ne maailmaan. Kaikki olivat elinvoimaisia, painot välillä 131-166 grammaa!


Izma alkoi hoitaa pentuja luontaisesti itse, napanuorien kanssa täytyi vahtia ettei emä pääse pureskelemaan napanuoraa liian lyhyeksi. Jälkeiset Izma söi sekunneissa. Näin syntyi 6 pennun pentue, ensimmäinen pennuista uros, ja loput narttuja. 2 nartuista puutereita sekä yksi tytöistä aito nakutyttö. Karvatomuusaste näillä muillakin on vähäinen, mutta tuo karvattomin on kyllä upean naku päätöyhtöineen.


4.4 Pennut ovat nyt reilut neljä viikkoa, alla heistä uudet passikuvat Jonna Puhakan kuvaamina:


Nakuin tytöistä:

Lilla Wanillas Check Me Out

Tummempi puuterityttö:

Lilla Wanillas Can't Deny Me

Ruskeampi puuterityttö:

Lilla Wanillas Chasing Victory

Pienin tytöistä syntämässä:

Lilla Wanillas C'est La Vie

Nakupoika:

Lilla Wanillas Call Me Guilty

Nakutyttö:

Lilla Wanillas CheckmateViimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Sijaitsemme

Sakkolankatu 2

80200 JOENSUU

SUOMI FINLAND

sukansyojan@gmail.com

MARKO KAREINEN

+358443568929

STINA SAXLUND-KAREINEN

+358503417829

 

Yhteydenotto

Sivuston tekstien ja kuvien kopiointi ja käyttö ilman lupaa kiellettyä.

© 2018 by Stina Saxlund-Kareinen. Proudly created with Wix.com