• Stina S-K

Pentuenergiaa ja kotiremppaa

Päivitetty: 12. loka 2018

Nuorin tulokas laumassa, kiinanharjakoira Izma on aikamoinen paketti. Izmassa riittää virtaa. Eräänä päivänä mieheni tuli aiemmin töistä kotiin hän lähetti minulle kuvaviestin puhelimeen. En voinut muuta kuin nauraa, kuvassa näkyi paperisilppua makuuhuoneen lattialla. Izma oli penkonut isännän collegehousujen taskut ja löytänyt mahtavan nenäliinan joka oli sitten kokenut karun kohtalon Izman hampaissa.

Izma keksii muutenkin kolttosia ja kaikki mitä voi purra, repiä, hajottaa ja varastaa kiinnostaa valtavasti. Se on niin kuin ihmisvauvat, kaikki pitää laittaa suuhun ja sillä tavalla tutustua uusiin asioihin. Toivotaan että hampaat alkavat vaihtua pian, niin tuo pureskeluvaihe hellittäisi.


Ai mitä? Eikö tätä saa syödä??

Muistissa on vielä kun weimarinseisojan pentu saapui kotiin. Sehän vasta olikin varsinainen terroristi, ennen kuin oppi talon tavoille. Energiaa riitti ja pikku-Sisu oli kaikessa mukana sata lasissa. Sisu ei harrastanut kodin remontointia onneksi usein, oikeastaan ainut suurempi vahinko mikä sattui oli sisäsiistiksi harjoittelun lomassa tapahtunut vahinko parkettilattialle. Vahinkoja sattuu! Eihän näille voi olla vihainen, kun toinen pentusilmillä tuijottaa että mitä se mamma meuhkaa, on ne vaan suloisia. Olenkin testannut kaikenlaisia pesuaineita, kodin lemmikkien takia täytyy ajatella myrkyttömyyttä ja ekologisuuttakin. Uusin ja tällä hetkellä mieluisin siivousaine on Kamu- siivoussuihke. Olen ottanut tavoitteeksi vaihtaa kaikki kodin siivouksessa käytettävät aineet ekologisempaan vaihtoehtoon kun ne loppuvat. Tämä on itselle mieleinen aine, ja kaiken lisäksi vielä hajusteeton.


Mutta pentumuisteloihin.. Siinä syötiin kirjaimellisesti vaatteet päältä kun pennun kanssa pidettiin pieni riehakas leikkihetki kotiaskareiden välissä pihamaalla. Samalla saivat löysällä olleet maitohampaatkin kyytiä kun leikittiin vetolelun kanssa. Oikeasti ei ole mitään parempaa kuin villasukka jonka kanssa vetää kilpaa pennun kanssa, siihen ne maitohampaat viimeistään jäävät kiinni. Kiinanharjakoiran purukalusto onkin hieman erilainen, hampaita saattaa jäädä puuttumaankin jos ei leuassa ole ollenkaan pysyviä hammasaihioita maitohampaiden alla.


Papun tapauksessa meillä jäi yläkulmurit vaihtumatta kokonaan, sillä pysyvät kulmahampaat eivät ikinä puhjenneet. Annamme maitohampaiden olla suussa niin kauan kuin ne pysyvät, toinen kulmahammas onkin jo vajaaseen 2 ikävuoteen mennessä irronnut ja herra Papu on nyt yhtä hammasta vajaa.


Olen tullut siihen tulokseen että kotia ei kannata sen kummemmin remppailla, kyllä koirat hoitavat senkin puolen mieleisekseen! Helppohoitoisuus on kaiken A ja O, sekä paljon siivousintoa ja hyvät pesuaineet!


#pentuenergiaa #pissivahinko #kotiremppaa #maitohampaat #vetolelu #Kamusiivoussuihke


19 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Sijaitsemme

Sakkolankatu 2

80200 JOENSUU

SUOMI FINLAND

sukansyojan@gmail.com

MARKO KAREINEN

+358443568929

STINA SAXLUND-KAREINEN

+358503417829

 

Yhteydenotto

Sivuston tekstien ja kuvien kopiointi ja käyttö ilman lupaa kiellettyä.

© 2018 by Stina Saxlund-Kareinen. Proudly created with Wix.com